بیمه

شرایط، مدارک و نحوه دریافت گواهینامه رانندگی پایه دو

در ایران برای راندن انواع مختلف وسایل نقلیه موتوری باید گواهینامه مخصوص به آن وسیله نقلیه را داشته باشیم. به صورت کلی گواهینامه‌ها در ایران به ۴ دسته پایه ۱، پایه ۲، پایه ۳ و گواهینامه موتور تقسیم می‌شود و هرکدام ویژه گروه خاصی از وسایل نقلیه هستند. اگر قصد گرفتن گواهینامه پایه دو را دارید، با ما همراه شوید تا شرایط، مدارک و نحوه دریافت گواهینامه رانندگی پایه دو را به صورت کامل توضیح دهیم.

گواهینامه پایه دو چیست؟

گواهینامه پایه دو نوعی از گواهینامه رانندگی است که برای خودروهایی با ظرفیت خاص، مثل ون و مینی‌بوس صادر می‌شود و با دریافت آن می‌توانید با این مدل ماشین‌ها رانندگی کنید و حمل‌و‌نقل و جابه‌جایی مسافر را انجام دهید.

گواهینامه پایه دو برای چه ماشین‌هایی است؟

گواهینامه پایه دو برای رانندگان اتومبیل‌هایی است که ظرفیت نهایی آن ۱۵ نفر و یا وزن حداکثر ۳۵۰ کیلوگرم دارند. اگر راننده سرویس مدرسه، خودروی آموزشی، تمامی ماشین‌های دولتی مانند آتش‌نشانی، آمبولانس و ماشین‌های باربر مانند کامیونت و وانت و سواری هستید، باید گواهینامه پایه ۲ داشته باشید.

دریافت گواهینامه پایه دو چه شرایطی دارد؟

بی‌شک اول باید گواهینامه پایه سه داشته باشید. دوم آنکه ۶ ماه هم از زمان پایان اعتبار گواهینامه شما باقی مانده باشد. سوم، اگر ۱۸ سالگی گواهینامه گرفته‌اید، باید دست کم پنج سالی گذشته باشد؛ یعنی باید حداقل ۲۳ سال داشته باشد. سایر شرایط مانند گواهینامه پایه سه است.

مدارک لازم برای ثبت‌نام گواهینامه پایه دو

همراه داشتن کارت ملی و کپی آن، شناسنامه و کپی از تمام صفحات آن همراه با ۸ عدد عکس ۳ در ۴ در هنگام ثبت‌نام گواهینامه لازم است. عکس شما باید تمام رخ با زمینه روشن باشد. لباس تیره و تجدید چاپ هم نشده باشد. عینک نداشته و بدون کلاه باشید، لباس نظامی هم تنتان نباشد، کراوات نزده باشید، استفاد از کلاه گیس بلامانع است! اما در بخش توضیحات پزشکی باید به تاس بودن سرتان اشاره کنید! برای روحانیون و اتباع خارجی لباس روحانیت و کراوات مشکلی ندارد و فقط گردی صورت باید پیدا باشد. برای بانوان هم باید حجاب کامل باشد و گردی صورت پیدا باشد.

عکس، شناسنامه و کارت ملی از جمله مدارک عمومی است که همیشه باید همراه داشته باشید، اما مدارک اختصاصی‌تر را هم مانند اصل مدرک گواهی‌نامه پایه سه و یک (درصورت داشتن) نباید فراموش کنید. اصل مدرک سایر گواهینامه‌ها مانند گواهی جرثقیل، موتور و … را هم اگر دارید، با خود همراه داشته باشید.

هزینه دریافت گواهینامه پایه دو چقدر است؟

۱. هزینه آموزش تئوری رانندگی پایه دو= ۴۰۰ هزار تومان

۲. هزینه کلاس‌های عملی رانندگی پایه دو= ۷۰۰ هزار تومان

۳. هزینه چشم پزشکی= ۶۵ هزار تومان

۴. هزینه کتاب آیین‌نامه رانندگی پایه ۲= ۲۰ هزار تومان

۵. هزینه گواهی و تست عدم اعتیاد= ۴۸ هزار تومان

۶. هزینه فیش‌های مربوطه= ۴۵ هزار تومان

در مجموع هزینه کل ۱.۲۰۰.۰۰۰ تا ۱.۴۵۰.۰۰۰ (حداقل و حداکثر) است.

آیا هزینه‌های تمام آموزشگاه‌ها ثابت است؟

خیر، هزینه‌ها اندکی تفاوت دارد و بسته به کیفیت خدماتی که ارائه می‌شود، کم و زیاد خواهد شد. هزینه جزوه یا کتاب، آزمون‌های آزمایشی یا کلاس‌ها خاص ممکن است هزینه را کم و زیاد کند. پیش از آنکه هر اقدامی انجام دهید، بهتر است از چند آموزشگاه هزینه‌ها را بپرسید.

آیا شرط سنی برای اخذ گواهینامه پایه دو اجباری است؟

بله، شما باید حداقل ۲۳ سال سن داشته باشید و زودتر از این سن نمی‌توانید ثبت‌نام کنید.

تبدیل گواهینامه پایه سه به پایه دو

بدون داشتن گواهینامه پایه اجازه ثبت‌نام به شما نخواهند داد و نکته مهم‌تر آنکه نه تنها باید گواهینامه پایه ۳ داشته باشید، بلکه ۶ ماه از اعتبار آن باقی‌مانده باشد.

رانندگی بدون گواهینامه پایه ۲ چه عواقبی دارد؟

هر کس بدون گواهینامه رسمی اقدام به رانندگی و یا تصدی وسایل موتوری کند که لازمه آن داشتن گواهینامه مخصوص است، برای بار اول به حبس‌ تعزیری تا ۲ ماه یا جزای نقدی تا ۱ میلیون تومان و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد، به 2 ماه تا 6 ماه حبس محکوم خواهد شد. همچنین اگر فرد بدون گواهینامه مقصر تصادف شناخته شود، بیمه شخص ثالث هیچ خسارتی پرداخت نمی‌کند و جبران همه خسارت‌ها بر عهده خودش است.

نویسنده

bawb

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *